ПЛІД ПОВНІСТЮ ВІДПОВІДАЄ ЗОБРАЖЕННЮ.
Груша сорту Яковлевская є результатом селекції ГНУ Всеросійського НДІ генетики і селекції плодових рослин ім. І. В. Мічуріна. Батьківськими формами виступили сорти Талгарская красуня і Дочка Зорі. У 2002 році отриманий сорт був включений в Державний реєстр. Авторами виступила група вчених під керівництвом С. П. Яковлєва. Після ряду випробувань сорт став вирощуватися в Центрально-Чорноземному регіоні.
Плодоношення виражено на всіх плодових утвореннях. Його ще називають змішаним плодоношенням. Приблизний вага плоду — 130-200 р. Форма плодів буває вузько-ромбічна або видовжено-грушовидна. Шкірка гладка, трохи масляниста, з восковим нальотом. В момент настання знімною стиглості шкірка набуває зеленуватого забарвлення, а при споживчої зрілості — жовто-зелений. Покривне забарвлення представлена червоним рум'янцем. Плодоніжка вигнута і має середню довжину та товщину. Воронка неглибока і вузька за формою, а блюдце має середню глибину і широку форму. Насіннєві камери закритого типу. Знаходяться в них насіння мають коричневе забарвлення і конічну форму. За розміром насіння середні.
М'якоть має кремово-біле забарвлення, трохи гранульована. Хоч і щільна м'якоть, але на смак соковита і ніжна. До речі про смакових якостях — вони відмінні. М'якоть плоду має кисло-солодкий смак і приємний аромат.
Плодоношення настає на 3-4 рік після посадки. Дуже висока морозостійкість сорту дозволяє йому спокійно переживати морозні зими. Саме тому дерева не потребують додаткового укритті. Груша Яковлевская належить до високоврожайних сортів. Термін зберігання плодів — до півроку в холодних приміщеннях.